TKU-Rakennus Oy mukana Paraisten kauppakeskuksen kehittämisessä

Paraisten kauppakeskuksen kehittäminen

Paraisten kaupunki, Turun Osuuskauppa, LIDL Suomi Ky ja TKU-Rakennus Oy ovat yhdessä kehittäneet Paraisille syntyvää uutta, paikallisesti erittäin merkittävää kaupallista keskittymää, KOY Paraisten Kauppasatamaa. Osapuolet ovat tehneet 20.9.2019 hankkeen edellyttämiä kiinteistökauppoja sekä allekirjoittaneet vuokrasopimukset päivittäistavarakauppojen kanssa. 

Kaupan keskittymä sijaitsee Saaristotien varrella ja on siten erinomaisesti niin Paraisten asukkaiden kuin myös saaristoon suuntaavien vapaa-ajanasukkaiden saavutettavissa. Paraisten kaupunki on laatinut kohteeseen asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa keskuksen laajenemisen aina Saaristotielle asti. Kokonaispinta-alaltaan n. 5 000 m2 kokoiseen kauppakeskukseen tulee sijoittumaan Turun Osuuskaupan SMarket-yksikkö, LIDL-myymälä sekä ravintola ja polttonesteen jakelupiste. Kaavamuutoksen myötä myös yhteys Paraisten Kirkkosalmen eli ”Suntin” rantaan tullaan uudistamaan kokonaisuudessaan ja Paraisten kaupunki teettää ranta-alueella päiväkäyttöön tarkoitetun vierasvenesataman. Myös ajoyhteys Saaristotieltä kauppa-alueelle toteutetaan uudistuksen yhteydessä. 

”Meitä on odotettu Paraisilla jo pitkään ja olemme todella iloisia, että pääsemme pian avaamaan uuden myymälän kaupunkiin. Meistä on hienoa olla mukana tässä ainutlaatuisessa yhteishankkeessa. Myymälämme tulee edustamaan Lidlin uusinta, tyylikkään harmaata myymäläilmettä ja emme malta odottaa, että pääsemme palvelemaan paraislaisia asiakkaitamme”, liikepaikkapäällikkö Katariina Paunu kertoo.

Myös Turun Osuuskauppa on innolla mukana toteuttamassa ja kehittämässä paraislaisten palvelutarjontaa ja kaupungin elinvoimaisuutta. Hanke on osa Turun Osuuskaupan käynnissä olevaa market-kaupan investointiohjelmaa ja tukee hienosti sen kasvutavoitteita. Ensi kesänä Paraisten S-market palvelee entistä monipuolisempana kokonaisuutena, jossa muun muassa verkkokaupan noutopiste, ravintolapalvelut sekä polttoaineen myynti täydentävät päivittäistavarakauppamme tarjontaa.  

TKU-Rakennus Oy:lle hanke on merkittävä kiinteistökehityshanke, joka luo yritykselle mahdollisuuden toteuttaa kiinteistökehitystä perinteisen rakennusurakoinnin rinnalla. Hankkeen etenemisen on mahdollistanut Turun Osuuskaupan ja LIDL Suomi Ky:n sitoutuminen hankkeeseen pitkällä aikavälillä. Rakennustyöt kohteessa ovat käynnistyneet vaiheittain elokuussa 2019 ja kauppaliikkeiden avajaisia on tarkoitus viettää kesäkuussa 2020.

 

Lisätietoja:

OLLI-PEKKA OTAVA
olli-pekka.otava@tku-rakennus.fi
+358 400 844653